UVON Noord-Brabant
Emailadres
Wachtwoord
  Vergeten?
Een inspirerend netwerkOrganisatieAgenda NieuwsActiviteitenLedenUVONline oktober 2017

Dinsdag 28 november: Rusland door de ogen van Marie-Thérèse ter Haar

Drs. Marie-Thérèse ter Haar heeft Russisch en Ruslandkunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Al in de communistische tijd verbleef ze veelvuldig in Rusland en ze maakte er ook het einde van de Koude Oorlog mee. Ze verblijft zo'n vijf maanden per jaar in Rusland en volgt de ontwikkelingen daar op de voet. Marie-Thérèse gaat ons een lezing geven over zakendoen in Rusland, met extra aandacht voor vrouwelijk ondernemerschap.

  • Locatie: Huize Rustoord, Lage Mierdseweg 17 in Esbeek.

  • Aanvang: 17:30 uur.

  • Verwachte eindtijd: 22:00 uur.

Let op: de bijeenkomst van november is de laatste bijeenkomst van dit jaar, met een knipoog naar de kerstdagen en het afsluiten van het jaar 2017.

Je kunt ook overnachten in een van de luxe suites (€ 195, inclusief uitgebreid ontbijt). Je kunt dit zelf regelen met Huize Rustoord.

Rusland & Oost-Europa Academie

Marie-Thérèse ter Haar heeft in 1992 de Rusland & Oost-Europa Academie (Arnhem) opgericht. Zij is gespecialiseerd in het geven van lezingen en cursussen op het gebied van Rusland en Oost-Europa. Daarnaast organiseert de Rusland & Oost-Europa Academie bijzondere reizen naar deze landen om wederzijds begrip te kweken tussen de westers denkende mens en bewoners van de voormalige communistische landen, en mede daardoor een brug slaan tussen West- en Oost-Europa. Over haar belevenissen in en haar visie op Rusland heeft Marie-Thérèse drie boeken en diverse artikelen geschreven

www.ruslandacademie.nl
 

Een bijzondere locatie: Huize Rustoord

In het voorjaar van 1920 begon levensverzekeringsmaatschappij De Utrecht op haar gelijknamige landgoed (2600 ha) aan de bouw van een monumentaal vakantiehuis: Huize Rustoord. Dit was bestemd voor de medewerkers van de verzekeringsmaatschappij. De belangstelling was bijzonder groot en in de zomermaanden was het vakantiehuis volledig bezet. Tijdens de oorlog is Huize Rustoord gebruikt als onderkomen voor mensen uit West-Nederland die moesten evacueren. Na de oorlog kwam het weer beschikbaar als vakantiehuis voor het personeel van De Utrecht. In 1976 werd Huize Rustoord gesloten en rond de eeuwwisseling kreeg het een nieuwe bestemming. Het familiebedrijf A.J.M. de Bruijn heeft toen het pand gekocht, met als oogmerk het vestigen van een kunstgalerie annex hotel en restaurant in het hogere marktsegment.

www.huizerustoord.nl
 

Programma

  • 17:30 uur: ontvangst met bubbels en crudité

  • 17:45-18:15 uur: rondleiding door Huize Rustoord, met veel oog voor de kunstgalerie

  • 18:30 uur: welkom en mededelingen door de voorzitter, Marjorie van Geenhuizen

  • 18:45 uur: aanvang driegangendiner met als afsluiting een dessertbuffet

  • 20:15 uur: lezing door Marie-Thérèse ter Haar

  • 21:15 uur: afsluitende borrel

  • 22:00 uur: afsluiting van een bijzondere avond

Meer informatie en aanmelding voor leden

Voor (di)eetwensen gaan we uit van wat je op de profielpagina hebt aangegeven. Prijs voor deelname aan deze avond, inclusief diner en drankjes: € 45.

Deze bijeenkomst is ook toegankelijk voor niet-leden. Zij betalen een toeslag van € 15.

Je kunt ook overnachten in een van de luxe suites (€ 195, inclusief uitgebreid ontbijt). Je kunt dit zelf regelen met Huize Rustoord.

Aanmelden voor leden

Meer informatie en aanmelding voor niet-leden

Prijs voor deelname aan deze avond, inclusief diner en drankjes: € 60.

Aanmelden voor niet-leden
Michelle Planjer


Michelle Planjer

Restaurant De Ceulse Kaar

Boxtel

© 2017 UVON Noord-Brabant-Laatste nieuws voor leden 14-10-2017