UVON Noord-Brabant
Emailadres
Wachtwoord
  Vergeten?
Een inspirerend netwerkOrganisatieAgenda NieuwsActiviteitenLeden

24 september TOPBIJEENKOMST Workshop Stratego voor vrouwen door In Touch Woman Resource

Ongeschreven regels van het spel

“Als er een mooie positie vacant komt, stappen mannen er zelf op af. Krijgen ze nul op het rekest dan proberen ze het een paar dagen later gewoon nog een keer. De meeste vrouwen zijn vooral inhoudelijk met hun werk bezig en denken dat ze dan vanzelf beloond worden met een promotie.” Uit: Het Financiële Dagblad, “Slim spel in de wandelgang”

“Jongetjes spelen nu eenmaal van jongsaf spelletjes om te winnen. Vrouwen vinden het vaak lastig om hun positie in het spel te scheiden van hun eigen relaties en gevoelens” Uit: De Standaard (België), “Vrouwen moeten het mannenspel leren”.

In bovengenoemde artikelen wordt aandacht besteed aan de “spelregels” binnen organisaties. De regels en de manier waarop gespeeld wordt, is bepaald door mannen. Als vrouwen ook de hogere posities in organisaties willen bekleden of effectief en met plezier willen werken, is het van belang te weten wat de verschillen zijn in het gedrag en de aanpak van vrouwen en mannen. Niet om je aan te passen, maar wél om het spel strategisch te kunnen spelen.

Tijdens deze workshop ‘Stratego voor vrouwen’ krijgen de deelnemers inzicht in de verschillende oriëntaties van mannen en vrouwen. Wat is het onderliggende patroon en wat is de uitwerking daarvan in de ongeschreven regels van het spel als het gaat om ondernemen, het maken van carriere of het effectief je doelen realiseren. Welke ongeschreven regels zijn binnen de organisatie van de deelnemers vooral van belang. En welke ongeschreven regels zien we bij veel andere organisaties?

Begeleider

De training wordt begeleid door Elisa de Groot van In Touch women resource management. Elisa heeft 30 jaar werkervaring in verschillende posities op het gebied van Human Resource Management en Consultancy. Als consultant was zij met name actief op het gebied van het vormgeven en begeleiden van complexe veranderingsprocessen. Ze begeleidde onder andere decentralisaties, fusies, procesverbeteringen en samenwerkingsconstructies. In 1997 heeft zij samen met Monic Bührs In Touch women resource management opgericht. De focus ligt nu op het coachen en trainen van hoog opgeleide vrouwen. Daarnaast adviseert zij organisaties op het gebied van doorstroom van vrouwen naar hogere posities en diversiteitmanagement. Elisa is co-auteur van een aantal managementboeken.

De boeken kunnen via In Touch worden aangeschaft. Bij afname van >30 exemplaren kunnen we een korting geven van 10% op de boekenprijs.

  • 17.30 uur ontvangst

  • 18.00 uur Diner

  • 19.30 uur Workshop

  • 21.30 uur Einde

Locatie volgt z.s.m.

Prijs € 37,50 voor leden en € 52,50 voor niet-leden

meld je nu aan (wel even inloggen)
Thea Thijssen


Thea Thijssen

Stichting Maendeleo for brighter futures/Kenya Care

Zaltbommel

© 2019 UVON Noord-Brabant-Laatste nieuws voor leden 16-07-2019