18 juni- Zomeruitje in Breda bij Baaij en Humpfrehy’s!

We zijn Terug in de tijd gereisd…naar het mooie Breda anno 1590 tijdens de Escape City Game “de list van het Turfschip!”

Na een enthousiaste ontvangst bij BAAI Breda werden we, na een korte uitleg, in teams op pad gestuurd om op een unieke manier de binnenstad van Breda te verkennen.

Waar niets is wat het lijkt!

We hebben zeer uitdagende raadsels opgelost terwijl we van (prachtige) locatie naar locatie gingen, wetende dat elke seconde telde en elke verkeerde afslag fataal kon zijn. De Game-app leidden ons door de straten van Breda, terwijl we met één oog op het scherm, alle gevaren in de gaten moesten houden.

De toekomst van de stad hing aan een zijden draadje. Alleen slimme strategieën konden Breda redden van een onfortuinlijke ondergang……

Na deze avontuurlijke verovering van de stad sloten we af met gezellig hapje en drankje bij restaurant Humphrey’s wat een geweldige mooie en sfeervolle plek was! Kortom wij dames hebben onze hersenen laten kraken en heerlijk gedineerd en weer 2 nieuwe leden in ons midden Carin en Boukje!

 

14 mei Avontuurlijke Asperges in Shoege en leren van Oud Leden te Den Bosch

14 mei stond in het teken van Fusion op meerder manieren!

Allereerst de culinaire mix van oer-hollandse asperges, die op wereldse wijze verwerkt worden in een 3-gangen menu in toprestaurant The SHOEGE (the Fork 9,3) in Den Bosch. En ten tweede de mix van oud UVON leden met bestaande leden.

Naast gezellig met elkaar bijpraten stond óók leren van oud leden op het menu! Wilde je wijze ondernemerslessen leren? Horen wat wel en niet werkt(te) om zakelijk succesvol te zijn. Meer weten over hun persoonlijke ontwikkeling als vrouw en onderneemster? Dan kon je aanschuiven bij de tafel van je keuze en leren van en met elkaar op een informele manier in de prachtige loft van The SHOEGE.

Een geweldig restaurant met een wereldse keuken, wereldse wijnen, werelds comfort en een wereldse sfeer. Een totaalbeleving in een eigentijds, eigenzinnig maar vooral persoonlijk restaurant waar ze echt wel ‘shoege’ van lekker eten hebben.

Hoe gezellig om leden te ontmoeten die heel lang lid zijn geweest, enorm veel levenservaring hebben en tevens bereid zijn alles over hun zakelijke belevenissen te delen. Het was een zeer sfeervolle en gezellige avond!

  

9 april Cacaofabriek te Helmond, ALV en Netwerken met een knipoog!

Op 9 april hadden we een volle avond. We waren te gast in Helmond en ie in De Cacaofabriek komt, proeft meteen dat er geschiedenis in de lucht hangt. De naam zegt precies wat het altijd is geweest: een fabriek waar van 1894 tot 1932 cacao en chocolade werd gemaakt. Het oorspronkelijke gebouw van de Koninklijke Nederlandsche Cacaofabriek is een belangrijk voorbeeld van fabrieksarchitectuur uit die tijd”.

Onder het genot van een welkomstdrankje werden we hartelijk ontvangen door dhr. Wim Hillenbrink, directeur van De Cacaofabriek, die vol passie het verhaal van deze fabriek met ons heeft gedeeld.

Waarna het nuttige met het aangename werd gecombineerd. Het bestuur nodigde dan ook iedereen van harte uit voor de jaarlijkse ALV waarin tijdens het twee gangen buffet de stand van zaken kort en krachtig werd besproken.

Omdat de netwerkquiz van februari zo enthousiast werd ontvangen, sloten we af met een lichtvoetige netwerkactiviteit: “hoe kan UVON jouw ondernemende hart sneller laten kloppen? “

 

8 maart Internationale Vrouwendag

8 maart Internationale vrouwendag

Op vrijdag 8 maart, was het internationale vrouwendag, we hadden een prachtig programma samengesteld, met dank aan Thea en Mariet! Om 17.30 uur startte we met een welkomstdrankje in het sfeervolle Grand-Café – Restaurant De Verdraagzaamheid Zaltbommel 

Tijdens het tweegangen menu met keuze uit vlees, vis of vega, was er volop gelegenheid om weer eens goed bij te praten en te netwerken. tevens hadden we weer 3 nieuwe introduces. Ook hebben we bij de afsluitende koffie/thee nog een kleine verrassing gekregen van onze nieuwe Programmacie Astrid van den Broek en Marjon van Antwerpen!

Daarna wandelden we naar het vlakbij gelegen theater De Poorterij, waar speciaal voor ons plekken waren gereserveerd. En Fieke Opdam, ooit de jongste non van Nederland, nu aanstormend talent en halve finalist van Cameretten 2021, op de planken stond met haar voorstelling (Try-Out) Non-actief (Fieke Opdam ).

Deze door Karin Bloemen geregisseerde cabaretshow was een humoristisch en muzikaal protest tegen schaamte. En nam zowel het leven binnen als buiten het klooster op hilarische en soms harde wijze op de hak.  We hebben ervan genoten!

 

 

 

Kerstbijeenkomst 2023 Huis Brakel

Op vrijdag (!) 24 november 2023 hebben we het Uvon Noord-Brabant jaar stijlvol afgesloten in Huis Brakel in Brakel. Het is een betoverende locatie die speciaal voor ons als Uvon leden al in een sfeervolle kerstsfeer was aangekleed.

Wat er allemaal stond te gebeuren op deze avond was nog een beetje als een verrassing. Maar saai en ‘oh wel leuk’ werd het in ieder geval niet. Het was een geweldige avond! Ook voor de partners die bij deze kerst-avond meer dan welkom waren en in grote getale aanwezig waren.

Het was een onvergetelijke avond, met een bijzonder ontvangst van een dame die iedereen liet mee zingen en op zijn zachtst gezegd echt even anders was, daarnaast hadden we een heerlijk diner, sfeervolle muziek van DJ Karel en ook….een prachtige tafel met zogenaamde “zolder cadeautjes” waar iedereen blij van werd. Iedereen naar huis met een leuk cadeau, veel plezier en mooie verhalen om op terug te kijken een kerstavond die iedereen zich nog lang zal herinneren waarbij we ook nog heerlijk gedanst hebben.

 

Als klap op de vuurpijl hebben Claudia de Lasat en haar man vanuit hun bedrijf Cake5exclusive eigen “UVON kerst macarons” voor iedereen gemaakt, echt top!

Als je wilde kon je aansluitend ook blijven overnachten bij Van der Valk Hotel in Zaltbommel.