14 mei Avontuurlijke Asperges in Shoege en leren van Oud Leden te Den Bosch

14 mei stond in het teken van Fusion op meerder manieren!

Allereerst de culinaire mix van oer-hollandse asperges, die op wereldse wijze verwerkt worden in een 3-gangen menu in toprestaurant The SHOEGE (the Fork 9,3) in Den Bosch. En ten tweede de mix van oud UVON leden met bestaande leden.

Naast gezellig met elkaar bijpraten stond óók leren van oud leden op het menu! Wilde je wijze ondernemerslessen leren? Horen wat wel en niet werkt(te) om zakelijk succesvol te zijn. Meer weten over hun persoonlijke ontwikkeling als vrouw en onderneemster? Dan kon je aanschuiven bij de tafel van je keuze en leren van en met elkaar op een informele manier in de prachtige loft van The SHOEGE.

Een geweldig restaurant met een wereldse keuken, wereldse wijnen, werelds comfort en een wereldse sfeer. Een totaalbeleving in een eigentijds, eigenzinnig maar vooral persoonlijk restaurant waar ze echt wel ‘shoege’ van lekker eten hebben.

Hoe gezellig om leden te ontmoeten die heel lang lid zijn geweest, enorm veel levenservaring hebben en tevens bereid zijn alles over hun zakelijke belevenissen te delen. Het was een zeer sfeervolle en gezellige avond!

  

9 april Cacaofabriek te Helmond, ALV en Netwerken met een knipoog!

Op 9 april hadden we een volle avond. We waren te gast in Helmond en ie in De Cacaofabriek komt, proeft meteen dat er geschiedenis in de lucht hangt. De naam zegt precies wat het altijd is geweest: een fabriek waar van 1894 tot 1932 cacao en chocolade werd gemaakt. Het oorspronkelijke gebouw van de Koninklijke Nederlandsche Cacaofabriek is een belangrijk voorbeeld van fabrieksarchitectuur uit die tijd”.

Onder het genot van een welkomstdrankje werden we hartelijk ontvangen door dhr. Wim Hillenbrink, directeur van De Cacaofabriek, die vol passie het verhaal van deze fabriek met ons heeft gedeeld.

Waarna het nuttige met het aangename werd gecombineerd. Het bestuur nodigde dan ook iedereen van harte uit voor de jaarlijkse ALV waarin tijdens het twee gangen buffet de stand van zaken kort en krachtig werd besproken.

Omdat de netwerkquiz van februari zo enthousiast werd ontvangen, sloten we af met een lichtvoetige netwerkactiviteit: “hoe kan UVON jouw ondernemende hart sneller laten kloppen? “

 

23 januari Netwerk etiquette: de Do’s and Dont’s

Op 23 januari 2024 verzorgde ons eigen lid Astrid van de Broek de UVON bijeenkomst met als onderwerp:

Netwerketiquette: de do’s en dont’s

Vermijd de meest gemaakte netwerkfouten en krijg slimme tips over hoe het wel werkt.
Ontdek hoe je via je netwerk gemakkelijker doorverwijzingen krijgt.
Aan het eind van de avond weet je hoe je (nog) beter netwerkt en wat je niet meer doet.

Iedereen heeft deze avond wel een goede tip mee naar huis genomen en het werd op zeer prettige en luchtige wijze gepresenteerd, kortom een hele leerzame avond voor iedereen.

De bijeenkomst vond plaats in Restaurant ‘t Misverstant aan de Kampdijklaan 80 te Vught

8 maart Internationale Vrouwendag

8 maart Internationale vrouwendag

Op vrijdag 8 maart, was het internationale vrouwendag, we hadden een prachtig programma samengesteld, met dank aan Thea en Mariet! Om 17.30 uur startte we met een welkomstdrankje in het sfeervolle Grand-Café – Restaurant De Verdraagzaamheid Zaltbommel 

Tijdens het tweegangen menu met keuze uit vlees, vis of vega, was er volop gelegenheid om weer eens goed bij te praten en te netwerken. tevens hadden we weer 3 nieuwe introduces. Ook hebben we bij de afsluitende koffie/thee nog een kleine verrassing gekregen van onze nieuwe Programmacie Astrid van den Broek en Marjon van Antwerpen!

Daarna wandelden we naar het vlakbij gelegen theater De Poorterij, waar speciaal voor ons plekken waren gereserveerd. En Fieke Opdam, ooit de jongste non van Nederland, nu aanstormend talent en halve finalist van Cameretten 2021, op de planken stond met haar voorstelling (Try-Out) Non-actief (Fieke Opdam ).

Deze door Karin Bloemen geregisseerde cabaretshow was een humoristisch en muzikaal protest tegen schaamte. En nam zowel het leven binnen als buiten het klooster op hilarische en soms harde wijze op de hak.  We hebben ervan genoten!

 

 

 

Kerstbijeenkomst 2023 Huis Brakel

Op vrijdag (!) 24 november 2023 hebben we het Uvon Noord-Brabant jaar stijlvol afgesloten in Huis Brakel in Brakel. Het is een betoverende locatie die speciaal voor ons als Uvon leden al in een sfeervolle kerstsfeer was aangekleed.

Wat er allemaal stond te gebeuren op deze avond was nog een beetje als een verrassing. Maar saai en ‘oh wel leuk’ werd het in ieder geval niet. Het was een geweldige avond! Ook voor de partners die bij deze kerst-avond meer dan welkom waren en in grote getale aanwezig waren.

Het was een onvergetelijke avond, met een bijzonder ontvangst van een dame die iedereen liet mee zingen en op zijn zachtst gezegd echt even anders was, daarnaast hadden we een heerlijk diner, sfeervolle muziek van DJ Karel en ook….een prachtige tafel met zogenaamde “zolder cadeautjes” waar iedereen blij van werd. Iedereen naar huis met een leuk cadeau, veel plezier en mooie verhalen om op terug te kijken een kerstavond die iedereen zich nog lang zal herinneren waarbij we ook nog heerlijk gedanst hebben.

 

Als klap op de vuurpijl hebben Claudia de Lasat en haar man vanuit hun bedrijf Cake5exclusive eigen “UVON kerst macarons” voor iedereen gemaakt, echt top!

Als je wilde kon je aansluitend ook blijven overnachten bij Van der Valk Hotel in Zaltbommel.

Poepen in het Park met Paulette Krete

Dinsdag 26 september: ‘Poepen in het park’

‘Poepen in het park’ Hoe uit mijn persoonlijk drama perspectief ontstaat voor alle vrouwen.De bijeenkomst van 26 september stond in het teken staan van ‘vrouwen en kanker’.
Onze gastspreekster was Paulette Krete van de stichting YvYA

Borstkanker trof onze gastspreekster Paulette Krete. Zij is gelukkig genezen en schreef een boek ‘’Poepen in het park” over haar ervaringen in het behandeltraject. Een boek dat haar behandelaars de opmerking “we hadden geen idee“ ontlokte. Paulette is een gepassioneerd verteller en gedreven persoonlijkheid. Recent is ze derde geworden bij de verkiezing Vrouw in de Media.
De stichting YvYA is het levenswerk van Paulette en met hulp van vele vrijwilligers en sponsors wordt de Early Warning scan ontwikkelt in samenwerking met o.a
  • XYZ-Imaging,
  • Jheronimus Academy for Data Science
  • Catharina Kankerinstituut.

De Early Warning scan is een 3Dscanner die vroegtijdig, pijnloos en zonder ongemak of gevaar vroegtijdig het gevaar van borstkanker kan opsporen. Borstkanker kan bij jonge vrouwen veel dodelijker zijn en slecht gevonden worden door een mammografie. De Early Warning scan kan daar iets aan doen.

Met een gastspreekster als Paulette beloofde het een inspirerende avond te worden. Zij bespreekt een onderwerp dat ons allen raakt.

De locatie was De Helden van Kien in Sint-Oedenrode.
De Helden van Kien is sinds 2016 een uniek horecapaviljoen gelegen in een gebied met een rijke geschiedenis.
De keuken werkt met streekproducten uit eigen moestuin. Voor onze Uvon dames werd er een heerlijk keuze menu geserveerd. Bij binnenkomst kan je jouw menukeuze kenbaar maken.

Bij Manola in de studio

Op 24 oktober waren wij UVON dames te gast bij ons eigen lid Manola van Leeuwe in haar fotostudio Fotografieplus. 

Op deze dag waren er in 3 blokken van 10 uur tot aan 17:00 uur UVON dames welkom om nieuwe zakelijke portret foto’s te laten maken.
Hoe ongelofelijk om het zeer verrassende verhaal van Manola te horen over hoe zij dit gestart is en nog leuker om te zien hoe zij in no time in staat is om een ieder op doeltreffende wijze vast te leggen. Iedereen zag daadwerkelijk echt zichzelf terug in het resultaat. Daarnaast waren er heerlijke versnaperingen en prachtige foto’s te bezichtigen die Manola voor bruiloften maar ook bedrijven maakt en particulieren. Eigenlijk is zij van alle marketen thuis en in staat om altijd op creatieve wijze de opdracht in te vullen met een verbluffend resultaat!

Een top dag, dank je wel Manola!

12 September 2023 SketchNotes aan de keukentafel met Veation Venna Cohen

Venna Cohen van www.VeAtion.nl nodigde maximaal 8 UVON Noord-Brabant leden uit voor een gratis sessie “Sketchnotes basics aan de keukentafel”. Venna bood deze workshop aan omdat zij gebruik heeft gemaakt van het mentor/mentee traject en iets terug wil doen voor de inzet die er voor haar is gedaan.

Sketchnotes combineren woorden en beelden om (complexe) informatie te vereenvoudigen en te organiseren. Sketchnotes heeft veel mogelijke toepassingen, denk bijvoorbeeld aan letterlijk gezamenlijk een beeld creëren (je gezamenlijke visie), dingen bespreekbaar maken die moeilijk onder woorden te brengen zijn en verbanden in kaart brengen. Natuurlijk kun je het ook goed in communicatie gebruiken: de nieuwe generatie leest niet meer, maar kijkt naar plaatjes. Last but not least, Sketchnotes is leuk en maakt je brein creatief.In deze workshop begonnen we bij de basics. We waren verbaasd over onze eigen tekenkwaliteiten! Je hoeft geen talent te hebben om dit te kunnen. Aan de hand van oefeningen leer je samen met Venna hoe je het in je werk kan inzetten. Aan het hebben we gezamenlijk een plaat gemaakt wat de UVON voor ons betekent. De workshop was erg praktisch; je hebt bijna continu zelf een stift in je handen of werkt samen aan een visualisatie.

 

 

 

30 mei 2023 Pop Up EKlegal Emmie van de Venn

Op dinsdagavond 30 mei as hielden we weer een pop-up, en dit keer bij Emmie van de Venn, eigenaar van EKlegal, advocaat in arbeidsrecht. We gingen die avond het nuttige met het aangename combineren, want Emmie ging ons bijpraten over ‘valkuilen in het arbeidsrecht’, en dit werd gecombineerd met een wijnproeverij van Wijngoed Wolf, een heus wijnlandgoed in Sint-Michielsgestel.

Emmie is al ruim 20 jaar advocaat in arbeidsrecht, en runt nu ruim zes jaar EKlegal, haar eigen kantoor. Zij adviseert werkgevers en werknemer bij vragen over ontslag, ziekte, slecht functioneren van medewerkers, reorganisatie, maar ook bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten. Met haar ruime ervaring zal Emmie onze leden en introducees in vogelvlucht vertellen over de valkuilen die zij daarbij tegenkomt. Denk daarbij aan de meest gemaakte fouten bij het opstellen van contracten, het omgaan met zieke werknemers en tips & trics bij het (gedwongen) vertrek van een medewerker.

De locatie waar de pop up werd gehouden is een unieke. Sinds 2016 runnen Laura de Hollander en Bas Klerx Wijngoed Wolf waar zij met passie op natuurlijke wijze wijn verbouwen en zelf goede Nederlandse wijn produceren. Onze leden en introducees hebben deze avond een 5-tal wijnen geproefd, geproduceerd door Wijngoed Wolf, gecombineerd met een toelichting op ‘hun verhaal’.

Het programma was als volgt:
18.45 uur: ontvangst bij Wijngoed Wolf, Wolfsdreef 1 Sint-Michielsgestel
19.00 uur: aanvang lezing ‘valkuilen in het arbeidsrecht’ door Emmie
1) start dienstverband, het belang van een goed contract
2) ziekte en disfunctioneren
3) tips & trics bij ontslag
20.00 uur: proeverij en toelichting, want ‘wijn moet je niet alleen proeven maar ook beleven’

 

25 April Bedrijfsbezoek Ninke te den Bosch

Tijdens deze bijeenkomst gingen we naar een van onze eigen leden, te weten Ninke Peijs. Ninke heeft twee modezaken: Den Bosch (NINKE) en Venlo (Nivoo).

Ninke heeft een enorme groei doorgemaakt. Wij als Uvon dames waren te gast in de modezaak in Den Bosch waar Ninke ons meenam in haar vakgebied mode.
We hebben ons door haar laten inspireren! Zowel op het gebied van ondernemen als de mode.

Tijdens de bijeenkomst werden er modeflitsen verzorgd door niemand minder dan een aantal van onze eigen Uvon dames.

Het programma was als volgt:

  • Vanaf 16.45 uur inloop met hapje en drankje bij de Italiaanse espresso en wijnbar Dolce Far Niente, Ridderstraat 3B, in Den Bosch.
  • Om 18 uur bij NINKE, Verwersstraat 60 in Den Bosch.
  • Om ca 19.30 uur diner bijNinke CaféLalalaa, Ridderstraat 10, in Den Bosch