30 mei 2023 Pop Up EKlegal Emmie van de Venn

Op dinsdagavond 30 mei as hielden we weer een pop-up, en dit keer bij Emmie van de Venn, eigenaar van EKlegal, advocaat in arbeidsrecht. We gingen die avond het nuttige met het aangename combineren, want Emmie ging ons bijpraten over ‘valkuilen in het arbeidsrecht’, en dit werd gecombineerd met een wijnproeverij van Wijngoed Wolf, een heus wijnlandgoed in Sint-Michielsgestel.

Emmie is al ruim 20 jaar advocaat in arbeidsrecht, en runt nu ruim zes jaar EKlegal, haar eigen kantoor. Zij adviseert werkgevers en werknemer bij vragen over ontslag, ziekte, slecht functioneren van medewerkers, reorganisatie, maar ook bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten. Met haar ruime ervaring zal Emmie onze leden en introducees in vogelvlucht vertellen over de valkuilen die zij daarbij tegenkomt. Denk daarbij aan de meest gemaakte fouten bij het opstellen van contracten, het omgaan met zieke werknemers en tips & trics bij het (gedwongen) vertrek van een medewerker.

De locatie waar de pop up werd gehouden is een unieke. Sinds 2016 runnen Laura de Hollander en Bas Klerx Wijngoed Wolf waar zij met passie op natuurlijke wijze wijn verbouwen en zelf goede Nederlandse wijn produceren. Onze leden en introducees hebben deze avond een 5-tal wijnen geproefd, geproduceerd door Wijngoed Wolf, gecombineerd met een toelichting op ‘hun verhaal’.

Het programma was als volgt:
18.45 uur: ontvangst bij Wijngoed Wolf, Wolfsdreef 1 Sint-Michielsgestel
19.00 uur: aanvang lezing ‘valkuilen in het arbeidsrecht’ door Emmie
1) start dienstverband, het belang van een goed contract
2) ziekte en disfunctioneren
3) tips & trics bij ontslag
20.00 uur: proeverij en toelichting, want ‘wijn moet je niet alleen proeven maar ook beleven’