Zomeruitje met cultureel tintje

[25-6-’19] Op dinsdag 25 juni jl. vond het jaarlijkse zomeruitje plaats van de UVON. Het waren tropische temperaturen die dag, maar dat mocht de pret niet drukken, we hebben ons uitstekend vermaakt.
Dit keer waren we in Tilburg op bezoek bij Doloris, een kunstzinnig doolhof, opgebouwd uit 40 kamers waar je al dolend in beland.

Een voor een werden we, met tussenkomst van 2 minuten, geblinddoekt zachtjes aan de hand meegenomen door een acteur van Doloris. Eenmaal aangekomen bij het doolhof mocht de blinddoek af. Om een zo surrealistisch mogelijke impressie te krijgen moest je horloge en telefoon worden achtergelaten.

Dat is gelukt, alle gevoel voor tijd, richting en het aantal kamers dat we zagen viel weg! Het is onmogelijk alle kamers aan te doen, maar het merendeel van ons heeft veel gezien. We kregen een verrassende kans ons weer even kind te wanen, we konden klimmen, klauteren en ons doorlopend verbazen over de omgeving. Overal op de onvoorspelbare routes in het gebouw troffen we kunst aan die op een verbluffende wijze is vormgegeven en/of aangebracht.

We kijken terug op een unieke ervaring, wat een kunstzinnig en geweldig concept is Doloris.

Na afloop hebben we nog wat gedronken op het mooie dakterras en vervolgens ging het uitje door naar de BBQ bij café Bakker. Daar konden we rustig bijkomen van alle belevenissen en hebben we genoten van lekker eten en leuke gesprekken. De avond vloog voorbij.